0,1 melanin gul Consort fra 2014.

1,0 gulbroget Consort fra 2014

Gloster Fancys historie:

Gloster fancy kanarien er en engelsk figurkanarie. Denne relativ unge kanarierace blev fremavlet omkring slutningen af 1. verdenskrig. Ophavsmand eller skaber af denne verdens mest populære figurkanarierace er den engleske opdrætter Mrs. L. Rogerson fra Cheltenham i grevskabet Gloucestershire, den skotske opdrætter og kanariedommer J. McLay såsom opdrætter og kanariedommer A.W.Smith fra London.
Alle tre havde i fællesskab besluttet, af opdrætte en toppet miniaturkanarierace. Denne race skulle være væsentlig mindre end den til dens tid højt værdsatte Crets kanarierace.
Som forfædre til opdræt af ovennævnte closter fancy kanarie valgte førnævnte opdrættere meget små Border. (border, var den gang i forvejen en del mindre, end de er i dag), toppede Harzer-Roller og små Crest-kanarier.

Det lykkedes Mrs. Rogerson allerede i 1925, at udstille de første 2. gloster fancyer ved den engelske National-Show, denne gang blev racen endnu betegnet som "Miniature-Crests".
Da disse 2. fra Mrs. Rogerson udstillede miniatur-kanarier udskilte sig fuldkommen fra de andre figurkanarier, ikke mindst pga. deres størrelse, blev disse udstillet seperat!
En ny figurkanarie var født, og Mrs. Rogerson hjemsted grevskabet Gloucetsershire (afkortet "Gloster") i Sydengland, var skyld i fuglenes navngivelse.

I begyndelsen af 2. verdenskrig gik kanarieopdrættet i hele Europa næsten helt i stå. Den engleske opdrætter Fred Bryant tog sig i 1946 og ind til 50´erne kærligt af den nye race og har hjulpet til med, at racen d.d. er så populær og har fundet så stor berømmelse.