Banner copyright Barabra Gray

Velkommen til vores hjemmeside

Parring af fawn x fawn eller hvidbroget med hvidbroget er ikke muligt pga. der opstår en letalfaktor (unger dør i ægget).

Parring af corona x corona ikke muligt pga. der opstår en letalfaktor.

Det er bedst at pare en ældre consort hun med en ung corona han.

Broget hvid bortarver altid dominant, derfor findes der ingen almindelige gloster, der er skjult
broget hvid!

Hvad du bør vide om gloster kanarien

Kanariefugle bør være mindst 9 måneder gamle inden disse bruges til avl.
Fuglene skal have overstået fældetiden og være i topform, inden opdrættet påbegyndes.

Det er en fordel at sætte en ældre fugl sammen med en yngre, når de sættes i hæk.

Der er ingen skade til, at hunnerne er lidt fede inden opdrættes påbegyndes, således har de lidt reserver at løbe på i den travle tid med æglægning og opmadding af ungerne!

Hvad du bør vide om gloster kanarien

Så længe fældningen står på, burde du ungå at fange eller på anden måde, at forurolige dine fugle. Fuglene kan når disse bliver fanget eller forstyrret, stoppe fældningen.

Fugt kan afstedkomme fældning på unormale tidspunkter.
Fuglehuse og fuglerum, burde derfor holdes tørt.

En delvis fældning et halvt år senere kan være ganske normalt. Dette sikrer, at fuglene ikke mister så mange fjer på en gang, og derfor ikke kan flyve mere!

Hvad du bør vide om gloster kanarien

Når dine små unger hopper ud af reden inden de selv kan flyve op på pinden, kan det være svært at få dem til at blive i reden fremover. Disse unger bliver ikke madet ordentligt af moderen og skal derfor helst op i reden igen.
Læg ungen eller ungerne i reden igen og læg en flettet rede af strå over dem, en halv times tid. Ungerne falder så til ro, og bliver mange gange liggende i reden igen! 

Tit finder man en halv forfrossen unge i bunden af buret, lille, nøgen og meget koldt!
Tag ungen i dine varme hænder og blæs varm luft ned til den, efter et stykke tid begynder der lige så stille at komme liv i ungen igen! Læg ungen ind under hunnen igen, så han kan opvarmes på naturlig vis. Meget ofte overlever disse unger sådan en nedkølling. Ungerne sidder nogle gange fast i hunnes negle/fødder og kan nemt falde ud af reden når hunnen flyver af reden for at spise.

Når ungerne er 16 dage gammel, (flyver af reden når de er 18 dage gammel), læg så sharpi og redematerialer i bunden af buret. Samtidig skal der opsætte en ekstra rede i yngleburet. Man undgår på denne måde, at hunnen plukker ungere for at bygge den næste rede! Hun vil igang med det næste kuld, såsnart ungerne har forladt reden.
Sæt ungerne i et mindre bur udenfor yngleburet, hannen fodrer så ungerne igennem tremmerne, imens hunnen ruger på næste kuld. Ungerne kan sættes i fælllesvoliere når de er 31 dage gammel.

Hvad du bør vide om gloster kanarien

Når du opdager at hunnen ikke rigtigt mader ungerne, er det som regel fordi hun lader sig selv made af hannen men gider ikke at løfte sig, for at fodre hendes unger.
Fjern hannen og lad hunnen være alene med ungerne indtil disse er ca. 10 dage gamle. Hunnen bliver nu nød til at flyve af reden for at spise, når hun flyver tilbage og ungerne tikker om mad, fodrer hun dem instinktivt.  Når ungerne er ca. 10 dage gamle, kan hannen sættes tilbage, han hjælper gerne med opmaddingen af ungerne når han er vendt tilbage!

Ungerne ringmærkes når de er 6 til 7 dage gamle (gælder kun for lukkede ringe størrelse 3,0) derefter bliver det meget svært af få trukket ringen hen over tæerne/fodleddet på fuglen. Se på fuglens tæer/fødder de næste 3 dage. Det sker at ringen glider tilbage og tommeltåen og ringen kan således vokse fast imellem alle tæer.

Når forældrene ikke madder ungerne ordentligt, skyldes det nogle gange, at de er træt af opmaddingsfoderet.
Rør opmaddingsfoder op i mælk istedet for vand, eller tilsæt lidt smør, så spiser fuglene som regel hurtig og godt igen
.
Mælk og smør indeholder A-vitamin, dette er erstatning for animalsk næring, som alle fugle i en vis form har brug for!
Animalsk næring = diverse insekter.

Giv aldrig dine fugle avocado, denne grønsag indeholder et stof/gift fuglene ikke kan klare, de dør simpelthen af dette!
Til gengæld kan du give dem: grønkål, isbergsalat, almindelig salat, mælkebøtte, rosenkål, spinat, æble eller gulerødder.

Hvad du bør vide om gloster kanarien

Mange opdrætter tror stadigvæk, at fuglene skal have kalk til opbygning af fjerene, dette er dog ikke rigtigt. Da fjerene er sammensat af horndele (lige som næb og kløer) består fjerene hovedsageligt af æggehvide og fedtsyre.
Alligevel er kalk et udemærket mineraltilskud, fuglene ikke burde undværre.

Rent sort havejord uden pesticider, insektticider eller gødningsmiddel anbefales som mineraltilskud.

For at fremme fjeropbygningen tilsætter vi 10 til 15% negerhirse og 5% hampfrø i fuglenes foder.